A Travellerspoint blog

Zimbabwe - fattigt, vackert med härliga människor utom en

sunny 33 °C
View HokFamilyTrip on Stefan Hök's travel map.

Man är bortskämd med att kunna resa lätt mellan vilka städer som helst i princip, men att flyga mellan Kairo och Bulawayo (näst största staden i Zimbabwe) var varken snabbt eller billigt. Vår resa gick därför från Kairo till Johannesburg via Doha, och sen vidare med buss till Bulawayo.
Vi lämnade Kairo kl halv fyra på eftermiddagen och kom till Bulawayo nästan två dygn senare. Två nätter sovandes sittandes, en på ett flygplan och en natt på en buss, gjorde att man inte var helt pigg när vi till slut kom fram, men resan gick klart över förväntan. Än en gång var Charlie och Wilma hjältar, med lite klagan trots mycket väntan och långa respass.

Vi bestämde oss för att sitta av tiden mellan flygresan och bussresan på Johannesburgs flygplats och hann då med lite skola. Bussen var en dubbeldäckare och vi satt längst fram vilket gjorde resan klart bättre. Förutom ett stopp mitt i natten vid gränsen till Zimbabwe, så sov vi den mesta tiden. Gränskontrollen var inte lika kaosartad som Danne och Johanna hade berättat, men var ju trots allt en upplevelse med lite kaos och känslan av att man inte riktigt känner till rutinerna.

I Bulawayo bodde vi med Jackson och Ronda i deras hus strax utanför stadskärnan. Dom hade gett oss två av deras fyra sovrum, oerhört generöst givet att vi var totalt cirka 10-12 personer i huset med ungefär hälften barn. Förutom Jackson och Ronda så bodde även Patience (yngsta dotter som normalt bor i Joburg), Constant (brorsdotter till Jackson), Sia och Gabby (barnbarn) samt Beverly och Lucky (fosterbarn) i huset. Fullt hus minst sagt!

I och med att vi hade haft en ganska hektisk tid bakom oss så bestämde vi oss för att inte ha ett alltför fullt schema när vi var i Bulawayo. Detta sammantaget med att det är väldigt varmt, och inte oändligt många saker att göra i staden innebar det att vi hängde mycket i huset, med alla människor som bodde där och vänner/familj som kom på besök.

Jag brukar väl inte generellt tycka att man slappnar av när man bor hos en främmande familj, men med denna familj var det helt ok att bara vara. Det var ju givetvis lite ansträngande med de olika rutinerna, levnadsstandarderna och kanske framförallt måltiderna men totalt sett gick det väldigt bra. Om vi hade turistat de tidigare veckorna, så var det här något annorlunda. Vi gjorde såklart vissa utflykter men det stora minnet äratt få uppleva en vecka av familjeliv i ett av världens fattigaste länder. Hur ser livet ut om väldigt få har jobb, man har väldigt lite pengar, allt man ska köpa förutom det absolut nödvändigaste är svindyrt, hettan är konstant och familjerna är ogreppbart stora?

Till att börja med; maten blir oerhört viktig. Att äta kan vara dagens höjdpunkt och det man ser fram emot. Det är inte så att man lagar fina rätter och äter ordnat tillsammans. Nästan tvärtom. I och med att familjen är stor och mat är dyrt så äter man mestadels sadza, en gröträtt gjort på maize (typ majs) med kanske lite kött i, eller något annat man har hemma. Inte sällan tog familjemedlemmarna med sig maten till sitt lilla hörn i huset och åt maten ensam, framför teven eller ute i köket.
Vidare så har man oerhört mycket tid. En sjukt annorlunda känsla där man ibland kan sitta och hoppas på att vissa saker ska ta lång tid, istället för att hemma jämnt stressa på och planera för att ett däckbyte ska gå på 5 minuter innan man skjutsar barnen till nästa aktivitet.
Man är inomhus stora delar av dagen. Det är för varmt utomhus så man gömmer sig från den värsta solen mitt på dagen.
Man tittar mycket på tv, både under dagen och kvällen. Ett billigt nöje inomhus som alla kan delta i.
När väl solen gått ned så springer barnen ut och leker runt huset.
Man lyxar till i det lilla. En bulle, kaka eller godis kan vara en relativt billig lyx man kan unna sig.

Familjen vi bodde hos var verkligen något extra. Jackson, som precis hade gått igenom en nära-döden-upplevelse på grund av sin diabetes och behövt betala många årslöner för sin operation, var fortfarande ganska tagen av den senaste tiden och var mindre pratsam än vad vi fått förklarat för oss. Men, efter att spenderat en vecka med honom, timmar av bilkörning och häng hemma så, började jag förstå lite av dennes mans bedrifter. I grund och botten är Jackson utan tvekan en högt respekterad, välutbildad och vältalig man. Han har fått fem (av sina egna) barn igenom bra skolgång, vilket inte är så självklart i Zimbabwe.
Han har startade en kyrka 2006 (med finansiellt stöd av Johannas mamma) som nu cirka 1000 personer besöker varje söndag.
I Nyamondhlovu (en by cirka en timme från Bulawayo) har han och Ronda byggt upp en liten gård. Dom ansökte om mark från regeringen efter approprieringen 2000 och blev 2003 tilldelad en bit mark. Därefter har han anlagt brunn och vattensystem, byggt ett flertal hus både för sig själv och de fem arbetarna, sår maize och har 72 kor, två tjurar, ett gäng getter, åsnor och hönor.
Han har startat en "kuvös" för startups. 20 olika projekt körs och över 200 personer är i arbete med att starta kycklinguppfödning, maizeproduktion och andra jordbruksnära aktiviteter. Kuvösens totala kapital är 3,000 dollar som dom lånar ut till olika "företag" men kräver återbetalning med början inom sex månader. Dom lånar ut max 300 dollar per projekt i och med att kapitalet är begränsat.
Jackson är alltså en serieentreprenör.
Ronda har under sina år tagit sig an (utöver sina egna fem barn) över 20 fosterbarn, som har fått mat, kläder och skolgång. Ronda och Jackson har också ansvarat till och från för sina barnbarn när föräldrarna studerat eller jobbat. Det är alltså barn överallt men med en stor skillnad mot Sverige- kraven på "uppfostran" är så mycket lägre. Dessa fosterbarn skulle inte fått något av de basala sakerna såsom kläder, skolgång och möjligheten till ett utvecklande liv om dom inte hade tagits hand om Ronda.
Samtidigt som dessa barn har tagits hand om så har Ronda varit en drivande kraft i uppbyggnaden av gården i Nyamondhlovu.
Deras yngsta dotter beskriver sina föräldrar bäst - they have hearts of gold.

Familjen lever på många sätt ett bra, rikt liv men med denna nivå av ambitioner och förverkligande så hade man önskat att deras levnadsstandard var högre. Jag menar inte att kunna köpa oxfilé på fredagar, utan slippa oroa sig för att inte kunna betala nästa sjukhusräkning, eller nästa termins skolgång för någon av barnen.

Det känns som detta land är uppdelat i två. En del som är mer eller mindre självförsörjande (grymt fattigt). Man odlar i bästa fall sin egen gröda, eller i många fall så odlar man någon annans grödor och får betalt i mat. Man byter till sig andra varor, exempelvis maize-mjöl som är grunden till huvudfödan sadza och man kanske lyckas sälja en del av de grödor man har för några dollar. I städerna ser man oändligt antal stånd där folk säljer tomater, lök, spenat etc och längs vägarna står människor och viftar med det dom säljer till förbipasserande. Morötter, kål, döda kycklingar, levande kycklingar. Vissa säljer ved (grenar som dom sågat ned utan att äga träden). Om man köper denna ved så riskerar man böter från den korrupta polisen i och med att man köper illegala produkter. Tragisk misär.
Den andra delen har jobb, får lön och skaffar sina saker med pengar. Dessa två världar möts vid stånden och längs vägarna där de.med pengar ibland köper sina varor från de fattiga, en del för att stödja de fattiga men också för att spara pengar.
En statligt anställd person tjänar 300 dollar per månad. Det har dom gjort sedan 2009, dvs inga löneförhöjningar på 7 år. Oftast är det denna lön man ska försörja en familj med, och givet prisnivån i butiken så förstår man att sadza är det man äter mestadels. Maten är i många fall dyrare än hemma i Sverige, vilket är helt sjukt när man tänker på lönenivån. Ibland betydligt dyrare; 8 skivor ost för 40 kronor, 1 liter yoghurt för 30 kronor, etc. En diskmaskin kostar cirka tusen dollar (tre månadslöner) och när vi skulle köpa en vattenslang för att vattna trädgården och för barnen att leka med så kostade den över 100 dollar. Det är som att slangen skulle kosta tiotusen kronor i Sverige.
Situationen är helt enkelt rejält uppfuckad för alla människor i Zimbabwe.
Jacksons familj lever i båda dessa världar, en i staden och en på gården. Jag följde med till gården en eftermiddag och fick se ett fantastiskt vackert landskap, ett imponerande bygge av familjen men också grundlig fattigdom. En familj där sonen hjälpte Jackson med korna levde i en "village" ett stenkast från gården. Dom hade tre hyddor men använde bara två trots att dom var en ganska stor familj. Anledningen var att dom bara hade två filtar... Alla människor kring byn levde från dag till dag, jobbade för att få ett varmt må mat på kvällen så man kunde somna mätt.
De grödor som odlas på gården används som betalning för de killar som hanterar djuren och kvinnorna som sköter gården samt säljs till grannar i stan för att dryga ut familjekassan.

Gården är Jacksons och Rondas pension. Jackson såg sig själv flytta ut till gården om cirka 10 år när han inte längre jobbade och inte hade råd att bo i stan med massa räkningar. Tills dess gäller det att bygga upp en tillräckligt stor gård som man kan livnära sig på. Till exempel började familjen med 6 kor och nu har dom 72. Cirka 40 av dom är gravida så snart är gården fylld med över 100 djur. Vem vet hur stor gården är om 10 år.
Trots landets jobbiga situation så kände man sig dock alltid välkommen och säker oavsett tillfälle. De människor som vi fick träffa var alla väldigt öppna, skrattiga, nyfikna och på något sätt fann dom glädje i mycket av det dom gjorde. Zimbabwe är ett jäkligt land med fantastiska människor, utom en – Mugabe.

Familjen vi bodde hos.
WY__uPukI_dpufOSMMgnuEpgaV87XjgVzXjfaUBslGHrcAbnB4-QFL55pOWVJ0rTK-dPHt_1wBEXSNOIV5KWr5k24Jl6_WnANEtm-E6lwZfXqLp8Vv1qLO-npMCQRKkg-k_-tkjzdOhVbjjskQbRXz5YtORbW6_MgjQjdZBMRRLhwG6vvaNZ0c_d7oeVPVzohT4pnWzFbbzMJqlB-c0KYOZGxWTwXU0SNu67f_kOPKMpsFZWqmhDzJaa_XTrvFELApIUwKS4gklc1h9M6CbOQ_9gD4yadeu1xA3rTjAP0vyNN31yheVRd0xSECrTzT23cdv79kW5ka0Pari_KsTax72BQ3u08ogWnAohFel9jdL1-mZGyIfAxLnhA5wpKvlJV6kkEVBgvLQ3bCYpkKhSp0gHuF0KNpA3trF97maGaAXF-lsZsGc8yCCGeRHG9g2HY2gCm20jn0f4QqQ4MuNT9emNNfZCs3DzUc8epSQ1SApraXL7W7DGMCA2IlFKMRZUgc4-qfGIlRsQyzcygn-cOZdmlxq17APLWeX9OuFuTXRMtzKGZayNtUPpA3gV2wtbVPQt0hsX3nHNy-zKx2gpqEU21s8ls_Ib8qQ8qpfWfMm4EAyfHQ=w1106-h639-no

I väntan på bussen, Johannesburgs busstation. Väl inne på stationen kändes det ok, men utanför var det ganska ruff.
gOkUqoNdObNnPjDhYsp1gC5VRANWbuA_vt1gm6SXmCSn5Scxl_vtMcjOChA8OxGKGIlJEcC5qCCcCb6_eG3cc3DmSKNE612lWUToWQCtRAX57g4m2ZQ99fqv4SzOadRHYwutQhOtoXiV7esGTxP457jG3uKcuYJjp1ZCcNLSpCOT8BASpM2geExFnile3KtVJyPm_fYXue-RZNHcXZXa05ojlZ3S1keRcDnCfJirX08LWreIOyT9QcYpHv1IQ8SdTvf31VbO4F7pTW1i7oj3iqqYt4kGAOXm3WynRGWst-V0D1TJ54V5WFRvmydrXrVpnk6dlK-rbSLYzzq5vZU1qK6Oy1Ck2dozMrrRv1vew26uJ-HkL1vc7bYXpoB5pMsiQoX5trT5gXd1fqFTAYvl58VQidepxbC7V4PL6dO32lW3Efa-QplWtsFZzJ6rHJE0HHCc5h22eIt2-j8LLeg7ErhW6Oz45XtW6XFe1UYDUuDvRQtlCRjxXksYNrUbeS0-Cuk-D9gU2B76hrBNUEuwx5vgDwifL4pNQxykslRvBfjTgXSFi8YhQh8YqE4_MULJrf7LXX_bmn4FuAj6Zkp6zu8QyncBy7yAdSGj68eNmdaEW--yKg=w644-h362-no

Strax innan vi hoppade in i dubbeldäckaren. Många hade med sig en hel del prylar såsom kylskåp, möbler etc. Man inser det när man väl kommer till Zim i och med att allt är så dyrt.
hJHdemWvElpc2NSWG1yMj-xXKypQGgYbvMc3UanmGOZop1oieAyi_9Zo4o05dfBfLZRBH2vOXcI=w1116-h639-no

Utskrivna ur Sydafrika och inskrivna i Zim kl 5 på morgonen, lite småtrötta...
Xl2pgk9_r5xAgkuW7B-clXfd0KzFfwvHNDa1rVIKq6P9JAPVWq6E_4Jv-JJW_iLHTOXR7cK3IMI24NL9mv1JUzsLAHKv0cQhJ2toWqIWB_QCQuCYn6etTSpEgOSvX0pMKmRY6XbrH6VmlGRaEbGdmdLyKlDbdPYJZiFk3gWdbX5ZuWkaSmqCqW9-zbuFBImBCa7FaVOqL_2DHe8l6fqOVG1t3LG99_f_9o0n4xWxJXELcBo1mW5pa5gEMjeolKXDzVEDjfwnnjoO7kCOq0q06uu7jR4vyQFhkL1B-H7ksrufFX3Ak9yw8vdsNhGSle4SlfCdqSyg2rrEI2bJAgJrNGlA5jAfwqrXxEhbiOf6jYCp2pmXviJSZhE88iWYo2GUFo6245Oe6I-vDRBMyS9NOAAfIdbEFPyRkU_2O2fW5UnBi7MewL8A4O45TbhMWKuLQyrNimHJ2r8vp7big1gpFlaNWC5qM5gmr6f3dyqGd4lleoo2CW4AEYi4aI6ALqIw-X01svN6w9N0sP4I6reQP2WRz5eRiW6M38cANkV2UPpTJepSjlbCdIJ1hOlZtj7CJGl-UVL4ZPTh8exrNE3u2SEjF2LFvoDHbZm7wkBLeXDT7fU1FA=w360-h639-no

På bussen.
xB4-aselHFBT6HVf0NGglLMGrZpE23LbmgSumYAhRj9J3D7kfR4jmkmvcKkS2SO6mxLUiasMQNshb0A8nLi8Vq_KsN3xKUwvW8RUGX4KIBKAEts5ziUGBwAGoYBxllMj3Xtz8fUCsVQKd_PRS-02VARHdljqcpjdED-gqwevJ7QJ8WmfvjATyW7fsfSoj1xmdL1t7tkDwXLc5kkuIabRojh3s1IOz2mik7Uq5OChcoSbrU2zWvL-EeFo90SZR6CycMfFV5acUGw4QPazsI9a4fEXVORuek-TDe43NP_YfQeZ5c1ZYnOvM89SHjto8Kc4zUkVDkRoSmBg5YgwJVaseKm9_IkLgRLsxSDmtVksQLXlVFLOfWteWD92-0P4TW17FK4k2-dQJ0wCrn9JbykgFg6lD2t1Siq-5K7G523KXkC86T6nDtvvIVTMriIkR22FGnxyFl96QAcGTQ0yd-vO6Ip4jmbto-0P9NF7moMRAiu_-qrcIuitv2c9PLzbDml_VYEid4YPAa9FsR0n5FmEp73nMRUYRdNrJTscF_Ma_mzRv6V_MebuaSSZCZWrMNZEMSJdG0trx6fKbHOWR7nN4txr11OpNyJzkRn1f5XYkqdYqOQP-w=w852-h639-no

No comment.
zn1nDaLR1dCJBWIyGj4QSuExoqgFpuYDsRdMNhNX_qXsD50yKvhNtMASus1N-LxtUu4ZuP2a3OJYRQd_ZPwyWGahEOeGHDo-4UEKNLi4_BcH3fu1rM3NhgMa9SNr5t15BDYesf0UTivyybn5vU8vmI0VtOEwr3hlquu4FiDZ4cEv6-r2pWNjvgU2Zmdsb3fhGvn7clRuWTCnhqFTId7rlBizCvM7_z_RJhTvhU_lQ7KpK3wjD86o8DwwGbwUaByDlYbSGwrcYylPGT9JoADYlSnJQf7Y6-_8lGDjKGY6NK-p6gf4uzaFSX3EbPrLAy8tSaB-uaxTAW-33fziDJeBjD40LV7AkUxmVzAgpCl0QE2znQhoB4VOza9v7OAYfT4mA-aza-Op0L3d8U2WpJ9Wsiea1psN7pfZmjUMxgNXycj0XcHM8nVsjEzIkL7ZRk4HY03cKoBZ4izNilqXjb0QG-YUKFx-GFcHiHOsdQbVxz7tI18lTD6S5KK1WtIdraqkIRD5YcRDUALAedkQH-nWj8uCAJBXuzIvB67sU_2CZ8b8U-R86_oR98nD5KWAt2TIpzzli5IMpCsrA6MgSAyfBesVhE3i6vlA9fOo8ZuDZL4y0afG2w=w1136-h639-no

Väl framme i Bulawayo blev vi upphämtade av Jackson och vi fick sitta på flaket, jippi - långt ifrån cykelhjälmarnas land!
CJdgKv57dJm_LOUUGaMnb8AnhKnQLvRs5tjegApQIWH6vVZKZUW2KVdY_LCsXmcmYMPCnfOn_aXef_kWHUXqloQlSFbRyksK4rxvUn_bEHpHSKhhh5qBQJ7zIWt_HZ768yKrNVMlD4xAApNsuQPZXoUbNe2xDuHvDJtoG9z_Ry-8VX376PMaxjUGwD5NcuShRBC9SlQ4wXoea1L9O3bieNpH4YUsNTieRM-tadh6IerEW5KEWTNmRKCk9zpva3TwS4UBehZ9jE0UIPwHbePDszZnfuKW07cLuKIUbQ0zSW6vlBeD9XP0uK8vxyKQ-vgvyD2VFBF_GK3dbdcvRelLo-gHf3y7sCiOPA7VFVSsS-HA-i4UAlVR_G4F479idNY0Ijf8yinUJEcHGIyZvyGjlTgqICgfuDUQCcdytZXKK2G6LaKnQ3ZA5Nhe8dDIES2kaAJ3fRp4Ex1s6529mZDProucagXBcdsNJ4c-12g2FFNegyNkqpqD-8e8_Msoq3TZN6W3wuir7JNhXZDhqnct-xJhFYI_FazBfstlyFMmF1mZ2kqKK_fuN3_2K0Y19j78jApIDWt4xmsti11Uq7i12qbK27y9WxImaks2D0ZWnCdQ83WYSA=w1136-h639-no

Z8JC83alnhWj6Am2pAWxV496qiyeyqI3HpX4yZz9xhDl1E8s6-XCLxwJndi8G0SRhu49m1yXiZkJGgZuR9Mx63SBxkF_j1jYg1Esh-XHVz0CmXc0Ump9umxvlApC3pWeAsB1LxYEuE0XinISJaRcuGZJDYmpZQjGN1t-pKmqVHFkCxMKjTjY2ngcDYQ2Vv7tILHsfiCU4L3pvJpLGFEMfo-AkV1htyLnw-VNFzoNzz_cL-_VfVaMkeBh-8i8fKvdjIs6FxPk3ctQHfGwaeWx4DFgD3ZPK9h_ur5SuHrEL2Y3U57w5vrvuwrAned3l_ZD6R79T-LayZu0-WG-_mXBjmzqETdR0yqUCNH5y2bUTx8tTaCWYuX8BehILmKUxIVhs-WMO8hsgOwnWRMXQzQWjLNAIdDPK6P7XKc-s5K-QHuoGjMudl2i9nVOyPoW4dymWjObYBBMOMk54kb0UWC3oDdAvwZvmj5PTOmCznI9fjKGZAmB1IAQ-lFicAoidqtGMjG8f3nF62nNsUc2-9XAORfoa69uplFpzGESAHMWo6sgsmVS1tMXQwE2O4Mjfu2zg92dUOZJDYGu4djKqq7yJek6DXUj35qdtfUpnOBg1Et0C_GuaQ=w852-h639-no

Besök av en av döttrarna som bodde en halvmil från oss. Han präst och hon mer eller mindre professionell tårtbakare.
UdSk1VzI8jOVDiybzzpklWIWsfCKHo3x6isN5NnEjHj7GoP61OYAQQB868ktZCjrR_IWc8riT7U=w1136-h639-no

På fredagen följde vi med Beverly till skolan. Dom börjar redan klockan sju på morgonen.
f-9SmLgKrDcl739NwXSHNQ6Obh2AXnRXwCOEFLOeswgDX7f65tadw4phCuv3L_DHhY7hoaVT-0o=w324-h639-no

Beverlys skola var bra men alltför många barn i varje klass, och då snackar vi inte 30... Passade på att ta en löptur på morgonen också.
bQPdLplUXIGp2Y3ltAeZisxE76lW5nQzZOrKPLspaGv0H0NAaX88mjpBCbnUDu_Q6NGEJvGWVJGGaRnNdQfy74Q1xQVHPRS2m_r2oLhdJUVq3SiiEAAFI6JAZod1m4_o_96AQr-F_jQGhh2PposwexntJGSpI_KPp4PHrSgoDYUrPLEZF6KPgtM5aJ-J0iJX5tnU6lUcCpeb0LA9RSquWnbcVDd3fOg6hs3sLSjyK1lIEqQq2giShtCvHZcSchGlSP2_RdT6vcd7b0mOeOL2hQUs4J7wxOAbo8Yh9gczK9X2sSUTf8CaCBURRG8_6rwYDFUEcAUV8AbD5A_CCZPDH4-4fxwB7mJSzG9maUaXcFmaB1RQ4fYjgWgRAkHu7iQEI1j-e5dWbwgtQeDSChZfgj8trh9Zu7hVCcIsYL3WjMLVwcXWiEzD44Azpz4SZpviFsc0Rz0tl87SBbkfgGgY9xLeufXivmIGCygTbIIbJOFh6alxqZd931NSvdcJ52S537_feNaYoNaTeJqQV1e69lxX-Qm4UZ-VzRfr1M7_3f1Mq8tEzoHVgoEsvXm5pYC13QqZ0WV97qIhslS5KKGUKmuhL_X1b9Sq4SVh3-vXWBuwq8yYvQ=w1136-h639-no

På eftermiddagen åkte vi till naturhistoriska museet i Bulawayo. Här redo för avfärd.
ReXSzyPvyKl4HrKX1VUZug4a1D49DLbzJlY62ltV0IFaQL5qUZha3AmyWbuYLfbX2L57bEOsCNQqQr-GltUGIT66IZT-Xm0tuuMap4T1OqieOjR1ye8uBLLd6YxVa707okxTa4bHGO3Du3xjXiL6TxCwuuLMln8Mh59m7xeQSRt1DvAu5ByKlnTEs6AMwDnHFsgdUveEM035XMAnYVduV134B5TgxPrfeUa62daKxDiz7qEA66mwlgeiDAZocaqcQ8bG-CDVeKxpZD7m--Q0x_0PjRazw2sIUTUm-dBroSxOnbiNOW5NYFRGhDMZ06yiTBXvgmhb7GGavQ-ywhhyyTJ2NqmK_Ki3mehwVs2SEmS9IH-FC90sHObsQHKgrCETgdLtG3FnivYe5tFSjFOhE7T13jDI0aRTCavDEpt1_NCv78ZOeTbIvt7Ks3gGITtbVY2_UtNK7qWCt_rXoVwXPhcgTm5Shyn3tmOC1OREmtnABm9vneFQ9EP2xA8aNcHgak6Zf0auj60QL1Il7d0T7H6T2HsVxN9wRBxbyYam08N4FeWmrFNJ5lzpbqIfFFSdHk3N5msX_v06HDf4Tcr26EImzGST1_lMO252teui4_fudDsiUQ=w1136-h639-no

Specialvisning på museet. En kvinna som jobbade för att bota de svartas rädsla för ödlor, vilket tydligen är något av en grej :)
PPE4osUxzwY0TixPh5NzW-zf0sxjzev_lPoDJ4uYZMmc-ncC_qal5fdv8PqmYZYb1Xb3ZsheE0c2ARKsFA6mgKB30pF6Bf-XD0eJO05zPwPjGK89PXjPBnGd8dkssitV1JQaVrEmVozQ9GG9sK2jkVEwvMGfqWLG-PeaGlxrWN6Yq2Yz3KLKy2_5xAJknpKXWkS8w5AVBUvgEtbSr4SjDBGe4AmMhbuwE5UZsv5vLkxXDIUbARRzvNUPVVFTnPHKCnj0BuCivOrBSzWTChqO0VDRTWOJ-v6gdsgR3M-kWZRlpzgrCJT9LcjCuCMWWu_LJXVtSZd4SpUgmpp7CpRykg_dLjdIhy1Bx1FYjnTsTpod-kJyrgobFIV5S4khoC_YjtlbveiTjjKgzYU7kLd5OC72l3O83zRynZIBqiva3z4ct27CsfifR-fO8WJMJI6AeIgeWaUGKq2j7o5xafrniQBHFdZaqZ7dL84sEhtXiqCyS2mb1rKOi3jYQUN4NN5B0Mh2DS367xTRQII8Xk8xWjxWm1BAvOL4lCVAMIOJQR1BTtlVStIYw8D1aftJOQq09m4Y5VQOlRkNbTiaxoQCqPjF15W6JAFdlZTEmU2-WaeqzCfjvQ=w192-h342-no

Ett snabbt stopp vid stadens stora fontän. Sia med på bilden.
pOGf0xEJBRAVGfbiYwYUM4uqW9E9b6a4Vm_YJa0dHhW1woLO6XkvDrFLzCex1I7ARsfQaBQtc96kzwM7Pgzez96NW_g_YFVCOtQ1A6_PXQzxOKR7gfTr_hdhDfWH3N6TBjTBqL7w83bfNLCmHAUINnQpKVEpwaOGwiiD91Fwz6zBH9uRSpU8j5tODLFCp-ON1xptnwsih4Nw42ijTK8ovuQYyA67X3tXFiBYWHVL73B9qsYOMddLYRaOqltpZxCTiMu-gGYzrltUOLdY3Gvt7J85GZJYAc1P81rDRV5wG1zfsIVO_Dbjg_yFd3pVEdPuweA7zb_MWs7dSGp76GCzxto8mMpIS4ALSYLZ_-xhWgPbm7Qvn9caTXhoRk7LRziHF_7GR7ogkZiquVyv0u_rLG4E4u2BV-ib7E5nHkVgbSigg7cEWpKlPbwBxKOTIPunir3LzwkeXbCDZD8mfyCfsuTmzBr5tpZFGMMClQVwaGzsyudz6mficwgFT4qnx63-KS9FYNotC_7GV-4rUl1mBb3XfC1lAK3B0_uhtPbbaXCesGgHwS4by8utDjebVTOfnnJuEYQ1U9xrfVLCocuc7e_P9POIonQouA6iLwPrwhOwzbVhFg=w192-h342-no

Barnen bygger pluss-pluss. Lucky, Gabby, Beverly, Sia, Wilma och Charlie.
IJ242iYBNK7MwzfjVlv50mJ_Pn28uioTYpKSCCHuO7jSliG2FZ6OqQ05fBAUPgmhTU3o59ytQJWXjAp3uuuvQVh59-ykwzzoPwZ8JPBeXRWi1t8VQ-ZxnpdOLITlE8YHosn2z6WDf6Ff0b4Vkhgju2hT4avD1vI3d8DndQDm9WUhQpd1J4zFYgcaeYndTHAmB65l9cjqjxsYoSGsc8aPK2p30OOj1CrXl_dGjbzMMSa4OMROGbqppwDnLhJjKt7SHiU4Wh1GSzbk00MAeTlLDoGUDrC5oXlHQtixiPAOJjh9e9xtHAoKgww_41pavYyASK1qE_4OweDM1K-JDe0cnpbbpbbUPqknjEEVyxElnW303CJlO3kqHTgzcA7SkFgVT_1a1IAuhEb6LABKm-SLlwbesE0hDVxoPotWIUNE6v3eEDLH-UjBuXHgRLNr-aECQ0ls1v0DPiZaXTMB7qVJy-q6NgoaXqQ6l81l74_SVhCrx5WJMfFc7Ly5QusWNhxTA59wpifDAC_KPRUhMUUvblceCHTuCQQ3-sHxA50fIhS3nss4TVPAGQ05N_E90gPiHAxIfEJ0eMdbOeba9xjoMWf0Zw_xqHaR3W85z-vYvb_TCm_8dQ=w650-h366-no

Kurragömma på kvällen.
j2bhsFgiDhcKJwcNZTHhGCVpoDOjEJ4GZgZj0Jjqic9axtaMUDSmQJKU-0NgOmEg9RMV6X_ppHRHLra3sMheGnRqbMqOhzs0eJWPtUJ7tbmWswUZN0UZ1jEqcmAyPXZ2Gdz9IWbLxd9CWn5ZfXgp174w93Q06kLjGPRZH1IILnXdmQb14aY0gs7FAPAcuNeEXYBVNxZqjztYtbAyMQYcqvizLCFxTPIMFwgx8bjA7jQ2bTCI6bhMOek6heoeAl34Elg_OaoA1A0AmOAhScyBMtot8kYdF4_pr6ZXXJuZl4hpGtPFG436R6tbkaHEAz2DkFxnYfczGT2Ht58lcUT4TG-MiRT_Crt80ezv2YfArtasQY2CLBDZph0pck7Q7uMRESBxsZWq1dJ1O92mb0ys1oLokKjpeDRpRrVAzDQzlMF9k2xlrRCMlPLyJL5cPNf_akZGP3SgutlrPZDLLQM3TFeIKhsNzyrO1OtA5r6BZGhaG-KPzCy0X9HLXsucBnKdSVnZeFi3pZNMJpwdGwMQRlryNd0kM6b9IM86iWX8WWPwW7NRY4myvlrjPHTZ7H0o7MEolm61jujNtaMapS4envj13brASDG_WlD-uXWpI_SemHzcWg=w176-h314-no

Kvällsdusch efter mycket spring.
DA2V2JWKd6wMs6-kvzRtu-P29AUoiy99bXh13nYYq_dqzTbxOrgk44wPT9LQmOcu2Q8WD8c4o5ABHrnd5d-Qd8-mriulwiU_0gdsd2ZS2AgnJNvvduNnebmQnCwqAWQ0OADEPeDoJnk-kG86j_1cjy3bDJBlhXNMwxplhe8gezqtTp-xXgX2Gn0rTxGir5N9RrgqNBu3WGunYA9vvqVcsOBI_due9a4IdtArxnXzHaLndzcQq8GezkZwbPqZ0Ziu5n2eztmUWg82MLnTF55V_qtwrYVccbWNdmF87GkDfa4_Z_kQuOJZocAgdb94b50tBDXLuRoK4cnv2lTwHyihP6m4skWqtDvo4jgUgZmaoX14VnGGMU9E5OQfgi2mV_t1SGRw_QXiZQ-qa2PhY1FOcrFdLb9sP98EBHgZo-3NwXVQ7_wnmKhPe8-VJufYArP8ceJDD-vfl14odrIIx8F92SYnWt29v6mRAf-DhqB9mV7fyKxNg_Z5lP1AjWeWbalpMldqQcAPOVXmqCT9GcK9ZbbAo923W-yaB24h0ofWuxKlrUq5PDax2Ww6RizkiTZKHnlp91gu3lQxAPOqqe8I9Vp2jePaGfRZ5V5X_M5vGM1szpeOhQ=w177-h314-no

B_j5zgVlTdoxsKhWJkSvqpnickumR-vRaluQpC-P4R6McCW2cSjZ1uo9spKs6oKsmnvsaSDyvThuSbuVveT8LdkOxAKr3lruhsuy3r0o7HloZUcW-UQoNQe0rvTBvL-DvM7_dY2KHjOomkRzYOpYqu5FiglCaPnh4LKF6Anhpp25LksTdbn-WgrFxEK3aPPI0JC1zk7-BZt2YDd-ExmwZW0a8-oHBNhXEIKNvVU4c2YyCQKitfgTFUODu4XDd69rtkrhveemGUnToSu9M6IHDP2ohuF30Nnmi-5uHKcRnHzVrL-Hditx7f5l3hHMgDvG5KzikRXkASVfbP4HrmgRkhX-VGtfV49ebQeo4CcHBEYYjJUnxR08fHJPZsy-uADr9CNjB--Az3Bpz4syoBHFpPYc-G11f6LU4wZ-jQplPR8jHsnm4mhokpCxhf2DIWrA6lS2X5bKkhtXwFoCtGm2rUF_bAbBZJdtz4oF8D7Z_DhQM8JieZbXQpaVKBQ0bnTPj2rEna0o4yR7rfusr2sL3jcR92EMpWGIEWGNinF4aK4w447QOx_KvO9-qqvBn3GpQSSvbU4OjhtbGkEIvtioqzWVN1plOvrej7npCXSdSVs8Lpb4CA=w177-h314-no

På väg till Matopos, täckt flak med madrass. Vilken lyx!
m996Nk5jnKHC4E5w4bK-x8B-bTsNfYx3rwM5hePAYMNWhyIWDkD6IXRuVob0z2RmYLCnMQ_0gnQ=w943-h639-no

Matopos, Bulawayos stora nationalpark.
GhonOuELSCaL95NYUMZIwa7ZLdAuAtSyh-8oXZvca2G8NvIS1AmugBf8V4Mw5FNljQfpPZoqmWg-QND-kuixux_JLoCxgSW6D2a5w3v35Dj8B4QZ_sS_OBpcVBJQPcAYkPnzZdOgGB66AcVMhmY_o3grI2aAC75CKABN3B25Z1GHhFkvYq4lKird4H6Aa8_vZx2MlMlanWYMQY_eY3KBfxA2mrqcpQJnyXtSAoUczhCy53DDtdwAGyAhc-UK8QxpsBlh940aikn0PBWB0ymQwGORCpfVTOOx3qgV1qVFnTZa4utBLwRlHGzRiRK7cLqv4YKFE-mCnV83qGGuuQJGlaluFWlZV8kfBA2f9ucl7HUHz6ODZP5zKHcg8pw_Q6wCfAvxSJTfBkVBnRxYdDEzue73H09T6NsUVeXTIMTHBRGYFzLNEgrOy-BYG1YMEKTEvrRfY4rLN_51zYRkUQMkqJXKc-pyFk5ma3aF0fdtRXfm3upnhyhG4hIAMcStLCUA_gT3xJ_k7M6ufDuVHXAQlWE9ryKOzcxXXDbIlfH6udl84xJ5qmw6hqGkeUQLvc-8HXPVfwnX_kXaGRW5Ta9ibv5-1fmuXboKzcdBRESHY9KGdG4VhQ=w852-h639-no

Savannes McDonalds fanns även i Matopos.
zkLgwJNeWEIT5ObnUS9sXSBtsNWH-4J2XO2FitIVYF2M5clr8O4mhpoNDZia8YPazRhhlhtZhcqPeR6EzcMqUOM9O6jTaHiIUr6-qDL46BiOI7DHbJsOtYH-rqw1j0MMTAIGSG7ZqX3f-HHf7zeXmZPMaojDYM13k5o7K-j3g9ZGF5WzH260lRpH4NQbKRXO_WqG0PdtlJ4EuIHuDCfenYMkRNCEWFpmaioy3-_1ImzqjQ70vHc2aGFmC7NVsmkVo6qLHdjCX5AsTY12rJNibqzhpiye6u3Plc1zCC7-nhuJ-17ynPyf_Q8omc-DIcgxGFd-PEH57Lo8K22W3-jNsBAYdSI_8F1dDpFvvkZOPwC0LnHQX3g32U_t2ciRiEeHN3XSNinFg4o5Ew4aa55BV6ieT5ItZRFpi9YMiIAyf43N0qPrDCIEx6lue6VwCXy2xNxsM9RWdoRMsQZ2GAlKn4Vkp2JNJ7b6pZdCZ_owaEUa62ezXvyfnKyH0uxa-jaJ5K1YW3Zx2FWwdtZMAEY53bmXpmUC4O-ER7K5DZJr6641Q-rNSY2TvRxtTChYeL_0Dc97YC0uzMDzUalx7wZOxTygWF_RH1VOb94genq42vHxoUk7qw=w852-h639-no

World's view, 360 graders utsikt över parken.
LNPWO2EAQ-KVBUqyoXCB773D_hwBit2bDh5OCWAQO3zrcE3TSJZRCSurkBEW8wV6anv6TBWckWy4Ij31LAOOt_orBZaRGSn3UVlU_TA4CFFc4IUtg8OBP_vYhcbSx5vA6bHL7km1u6FFHdmOkCOVHLKEmWnQcVgdhImYuabOjn4-JR9iw03EnYJbmBAw3WKeAb1-9FN8qcrmwpOfNhNZjnjHWOcu9VSpACsjW5iJJ4l_Ae1U93lHm2q2_YjgItICp-HgavjNxBC43YMaBbVrN_sJ8a1CGnb84QjaUUwKtkZdeHFAfUMQQ6ScmlgwfLML3Vc-E7stMNl0ZfWScPsgig-5t5NiFUzW6goeuGx9c-AU-HFIO9JVkMGfGC0_KuhbzPMgKisFaNtDYvknANtskUd3je7PvPeSe97C17I9S5pQFuTjDaw_iJZXuEeIZi5w2eBGWCkLPH-1zs_02DuRkrOkU8O79sR7aG6-TjgvSPgutdYmnbsJqipdytzoIL_Fjj-eKLWlNiQ9S0V95vvqS-V5AFVYbRrjV-1G7ay3jiy8WkedNjna1GRZXAwB7eAufdlPAlOKM2imRo-KAodjmVFI5I-b3xt87jd0xcc2SX2oHtERuA=w852-h639-no

En av få grottor med bevarade målningar från 3000 f kr. Tänk Crodarna.
uIkX-4UublN9p3UhQ_W-64Jej5MJ2m9HyX6K2WV2U1UJuEdYMxlE1dHDIF-1NV-UU4zm_HjV5IdCE3JNEwJJpVx6UvnqYdbFX1ZfsjhhgRRT4pKw-JXaFDDH4FO1K4FvZ0KjUxwnNK_1dMBEmiKNU_xxx88oo9KTIt2ni6QELIkcYHD9NJvYxtdr_OwdTz47rbYEW33vaF0UZ77qs6ZLZy9Hu9AiRiEkIOIKamZefsXoh4EjpxVYWk3DVarEYe13AoLFvQ3GpTs-6YYd7vq4xBzVw3Y0soYzLJ1R2Q-y22dtBoqmyNPJ3L2SMxDfXqE_7wTTBfOvXlRCpaMFN-rYx8kHkgi6119s39e4f_76qMKhGupBEibBiRStNNtUIznZ9e5A9G-el5-07bKBViodd0ivB2PnAydqDv4vy3HNCW1RUCjUsOgOYT6hVJNMtwDOC8yAglKnhAKh3btpQ62OCxVLW2WyxExlllnhfqcIxgEKr3V8FBZ1r1rmYmJ-9Oykwb2Lt4F1am8xTjf__RyOMabih-_0B__10-ue8A-de57FDGdYM0khIFjHdtySZrcFCjglcBo2oTd84iOX3uaksajtOj6IZoe0VDQBQzikwZ42fIdJbQ=w852-h639-no

Avancerat jordbruk jämfört med mycket annat vi såg.
RoK1gfpNn1t77vY_J3xFQXGTQq4DmOANYNWbSEEba1N4D1CEJyKz35w6K1Am3VEP03VovfvKGNSOYk5va0mcCjYAWEeakCGZ9TiAZhnNu13WLjzVOXvUx0-Yv063zNFUsQsdqlN5J3AuLaei-5c80_7bLMHqUutKOy2G4hUI0BdJMjP782LZkBNnKWnu5xf9vk5ET6z785q3UuPSdP7ps4TphRYc4XkV1_-ilNCl8aBEVH7I2OHuWTWMHxVGp7pk1sXMAdtTnDzeaT_EjcJBCbC656J__og5ggx3ip7BRRnUlcAngcHTlqAy-r73JyMpxtMN0oBVL4-lp23JgkXLZ1cUVLSmnvfrgPTxQux1yjdCF2Y2c6yi1IxS8ECdz5BD3qlcc-1BOV5LL7qtL51BYKN66C7fysjns1uVx5qfqox1_eqj_9R-OmJAPDlYVtB-X0wqSBNbPD9e2RBv6PEsJxBvDQdoJ8WneCch2R7mIepEQT_CP0Jk81_tiBZMjuEWnyPxNwQSjL_X_IH5jCTALQK8OOKM-WxM7s0rDM1US4RnXbDG122Gv7tEKWyBVxJgiiy7J4kWOE-wclEqAvufIjGxh6hIwiHWlcQ4DuKKDwQlIAZu0Q=w943-h639-no

Wilma har smartphone skola. Vi tog med oss cirka 10 smartphones som våra vänner och kollegor hade gett till oss. Dom blev oerhört uppskattade så stort tack till alla som var med och bidrog!
D04SrClgjN00djTRoKK4ZA7_hqa8DHsD89-q0FRBsCWEx-wuxAK0-vv_UraHxun1npYrEMliAtM=w360-h639-no

XtkDuLz4d101FgInsFpRI5yJs-6kIPWvIkOlCVXH3PkBmv40FAeBJno4z8XbgtOVFXuc16wqpV1cgDrCNdEWhhzYnEXL4jG1jdgGAGM7_lZs4GrhgmYAhwvwHm_NCP5yv7l5KKdITwJN6u7Cftd99dD8wIObdfJRy2mmDjiQNZv9nsHSbCWXrQFWqxzccq7AGqxr5qWN2TJ-THpyG0aNxUy0zIpA-kDreQJEhzSpIloRxcr4mRI0i3tFHNQQmM3FpCIQ-if189dP_O_pIw7WeA9NwgopGDtN8l3yEYUwzglrr5HY3MFOc8IN_8YnIfXZF_cXyqGAOffWiBjNG9mLgAeiFF06Jn8OkCE4jNNLsyzd2CDi61R5D67TxbcqrgMMi_quUhDbentYI8yGeZOqM3STWxwznQMOZ6PlwIpTI6tct5Dt1qa-vPXvPsIWoX0ybJX1VEtfnNrvAzUJTXzayoJuKhQ8YE-4T8Kb0LtJKujp5chDWuZLLhbzxNbLaTmXWGv7MN3r474dDdT9vsv-CmYrPWPm_zCzitoVi_AckJmDdakuqIbEI5yUVOO4_OTRFbcr-c-5-Cv1G0kGrvervyxnIZ04mp57WHWPQC4qy7GWCm4Xwg=w360-h639-no

En typisk middag med familjen. Vissa åt i soffan eller ute i köket. Här är Jackson och Ronda med oss.
XB4_50Q97ilUBih_A892V0cqUgI0Ydh0bv5kGJBz-VCE3oB9ljpzI1d-MJlSMbyEL-DEdg6i4pEIompUonB8qRuHByGQSjY4uGes8n_Ux3osQcdh86ZepQyib7uwPWCV5G-qOxnhDv8RsptkcwF-iZ0U4oCSZUIJpgT28eNQsYHd8laouxjsUXq8pALTLV3NyoHat1-HgGSe2MkwI2_d7JjdRw2Rp5gtgcRZUHhidF-px88fIjbhWY4xPhCJ6-c8zUWwxibBHhHScd9ujxMfPH0GdPIESZGAAFlufUhNPM5vZAYQA8LXKkWx30IbbiLEert0nmJL0tr5onjWmC9hyfjFlkKBLW4aztuP_Y_7GMoEFz1Dk6a-4Xc1WtojWq0EDPsQ9OUs-9tv2Amri4hUY3-wfl-ezuhg4C3ie-0jxA8nvApZLmZsYWxokojth71NRcGWanYXSBsXkomfM2NJe7e0Vraw5eMl7B1e58S26SyPt5ErSFLXQUV4zw_YeJOwzv1qVeXWG-wDsHjjeP6hQlckarPIj1hCL_QAD6HwQ5d7igcbFiSG4UrCN7xBdCspP5v3JOr0gmq3dN8yHYulqUXTsOXVYtTOSgzhNd8CiSRd09-t5g=w1136-h639-no

Utanför huset. Kvällarna blir väldigt mörka.
tbxvB8lpksaJDmKqrkVKBuEOJ8_8CmUhbKcq7TIBN5ssDz1Bq5OGPcd_zPmTDccvXTesvHACfPU=w360-h639-no

Hänger.
rys-aiYBF5HZrdweWE5Xe7bu9Vx2Q9K3YkApmhrrsO15We38O73RRTJW5gtaKRwkzjN3TctpaYg=w1136-h639-no

XcnN3GLTtmodJNOZwBoVShCdlGjiPAn2BCcNq_I01dx7RW-aEjDGN0xPJpQ2hpKLfM6iyy59njf9xNLdIxciyzzaPzsCcv6CVvJ_jgRKr51rZLqMvP1IEtXGHd6CY8gfCRz9bx2lLaWynZkRBcy4VXZjshuSNkglzdL6upvQv0kYROcbH4qqcYeCp65gp--s9n74DwTOY6Fp3yuHpgxgjCPZfCXwGZeRGqCeS48Xq2W2xFLq7aLesAZpxU8paFjvCzCBa1S5gVTyOPx0xq0zzo-_6gKJy0FJTd9mhz6GOzNgGrdYUz7ygelkGvSxLXYCGku4lpfVqNWEdaSAVdgyxDSw4qs22E46EYcOhz_W9gTFpP-KHlSSAXrJ0NHcpSk1FLir7O1fqQkLGksPMJD7Xj9lz6_0OYamS7AztQ2Q3bW7RUE8G3Svu8XYSgPe24aNRDM3spQI-G4SvDNoMglFPwO89XybA4oY0FxQ6OoMeCpSFgKwOnG1Bidt3wjaJpi4XZkzJZ7sq-oVKItJJvCFaLIu8yU-SM1dxLqnIYqEHwMJZ61VsQlJ5Cy9xSE0g8GNwkZqQET71VtfBxwwDmiR-Tpa4BJE7-03pogljmRN506VIVJ6Dg=w360-h639-no

På väg till kyrkan.
8Z-Dx7Ifnsl0ukxt43E_gHwjBHhUTmDmDnEb0c-lQh_eJLIewiWLMK1ocgVzTh1mLUplSpLXo0Fg5GWiUf-zftKSMiV1qMXoGytbVGyTpkFZcHOprO0NR7JItdk-ysMPpOBJNdghmP1RCJyZVI8sYUyLLbWRtDfJqK4OSd0IkpFF0FcZRxtNjsUR7r1AW4AStaPj-f8XObiDwhanRXqqJeDYnwoFwALWuaLYr3hPH3cCzL3yjxex5ESOecSACrqxkhAXJCnXrB6W-sxIJlGOuHLqbS20ecEnn1GR7DDol69cm1oUoV_zkW5H1666XMRxRa-dZIqkw56kU1bjv_q30IQmDGV0SxLfivVvGWDGP4GN9MD82jDqnISAu9PLAELViR7u3qRIZog8R9xKMShznbkJgsR12g_vvkCzlI_I3kJMHlCioN4bYPsFudcrkNLj_F-nY7IxfGw0bUzzyIrD-DwQ8jgo9FhpZY09gtMMHPw77qDS8uO1zwct4Cs4Q0RNucZ8v_CM2hAbFc_tVc2F2Es3dmuKO96BFoDHz3N5hbmQritfTF_3ZJ88QBZKdM0aw6y9vAmkK67GkZ-eKufPzDYTwpmTiF0txhDEFwgrhgU-ZXz5mg=w607-h342-no

Lite lek innan kyrkan,..
lOw6a2Lhb9HIwCvlTQYhPwTDm1OIcQlFEHeKJB9sGp1h5wJMA6NlLyTUpHIlvgxByPL4KTYYCs-uwlw9J_fXnKaFpmioTVmos80HuokU1BQodaSEBu7LsHcv-YIozUYNTGCLIkPIMOHUZ1pLVt5OCQoQLrYOhgMWgtWhP9oPqHEktZPLyMxjUyzRIsAE0txbUGQg1tOx9qhvbL-208oHuaxiwMxW4iVvamF-UEJx-tupxsr5ID4J-yi8NuiHL20bcMguTkaE5IT_-WdflM7EV1YuSyStNZB6Jz7_-cKr7uFXQ9j3B4p3_Q2wBXr8ij8LGuI1OZRgv7-0dRLKF6yD6YPuBqRAkA2qIzlgCEzm-AGTc2jG-RAGlMd5bSKhNaAILppv66uM20ZddA__Sg-7X81ScOHP8BchoRayGL_SIz4gg60s9YRvA_BpXDK20zUD-VHI_xHIGAH0slW3VYoGYJ7hQc8HkT69LbtvqXjeeG_OgReONGBBX9iLzNsxqrpMX8yDCRPABKX2dMUEDhWdFmBXced-zzWCdCuHzEYI4WBVq-Gx3b_luPIvYGrZ5S4BccTmzP-rZ31o4725rr6ZPIe0P1saYkI7vVTECOjXpF6AWD3yIA=w595-h335-no

5 minuter promenad till kyrkan.
7Cm5lAi_kYubSV1A7or53M1y9jpjoeMOJL_wRkgQ-PyHZRB_12-3FPpJfdHxAvHVxr1Mlz6ZId-7AZTLrfEdCCa1BxdT6RFQ52bVS5nM79gIjSXbGmsJWYxIT6hdpnzTdufL0LxT3lMllsSe5h5mWS67O1LibV-KuuddR9wAizCjJ8FGNhRIoS9aCoHr7zXPOGEx0eCbMxRWWhVKWlYM-5BokvMGfXnuwCDdEd2wCYA4BXm-RPaWcFTvoHm-TytPIf7wT9T1Zy7Dbn0_nBhnfIPbDVXLKC0lHkxsNolNkcYU9NVTxIntJlvA2Jo4_M0Yvp0t2dN6K7VtLbpqWslo-eW7Xw6zvWVOSS8sGT-iPj8850EXMh75JtGI95qutFkalPCn5cW54MIttQBWnvNXbsswXUDzJGSAYBcgp9mFOPH105Fk4kzsK1yhc8lVRTR2A6X_yuchVj2NKtUK9w3SoLBGL6Jxsr7Zxw0Cj8xda1ff5fnKM6CxCm0niAUswi3wfjQModhSD4Dd3TUABcxSKtHmxOoYot9G9lgEqcVbzSkYNCiMdCVL8hCRixaSYQ0ZlKwaGyhKrRRABC3sh9Z-oJdMzM7b4qvZ8p37259YjCkTABz0lA=w1136-h639-no

Stor kyrka med många människor. Just nu pågår resning av kapital för att lägga golv i kyrkan.
H5IssFG4nVCj2F-56cG9XT_ELX5mQROMaDXbvCbB9Hqh7pTu3MJuS7yPfJnxFgemy3_IygE_PSml3H1_HydRMDfcy1HiKBEKS-LEdCURfkZ84dEEOytp73eEAVFcTWnizF9TpHbh1-4UNUJnkq0DA2TsYeqpHxqCDN8NqJcm4_p0TAhxRjxdENPdhrBQwWfozmSCS4oF7GJFX9lNFp27DJX_XC2L7bowtgvCb9Drv6iz91ZfWvIgkLktKPkPRnXpU41KfzDMfa_VvNs1btIFsIkEc7ogaP8-Ocg94P-TT4GKB_sT5Rn4b_eMy8HWxr2tv6n81Ndgz8L5qZdCReDkQ0gB0HyJYnRGwey9CN6NtPdxZhx21jOnARSHTUXgq7aoGwxjrm6yHWhxoqKTAvbv6QLCV_7QCCvBxOVRTlLniC934Z0vIOrQqcDLUI0yzPaNvl2CvJ51EvI6xU19k5HjpAH3udLeyfAKtF7z5453guJZGlDrlDyG95UpvXEHYEdkooh23qiEHhEyZlZCZn2uz1tZAA6MO4wEH276FmMYF0ke6Xu08SEd1ZKfNGzubvxY02Iqagy-aW6e-1YQkRlatfeshYDzFMnM-T8nZM7oT3I9Fr2G7g=w378-h284-no

xtZIYP7G-plQ8sN55udkV1u7FmhXmj0DGWXw4NWXhuPAqwkG6UVNbUbmyVs2GfZy-ucslpMWbsYorrJoXQlw5fhB6MgnyKKX1U5yYcG2zzKxmxktwCZDAMXOYyXu0smygbRNVaWDRirGezTSElhfOH06hN_vNS2cHm4c20h7Jkl-MosZF12XFFBxs5fJozwaSh0SBAISJ6J2rDDgMOcuJLiGS9xzNJ1Hg9OpzXB_V41SU3FsRUeCcxOcQQY1Cv7pter_A3EeZ2PzMbUD5sbuEOaqdBylSxu1DAF_vGY7rvGyi7BZyLGXuHjyRERl48Zt4cOUZHHqJ4MLX5VVkLsVsmf2h6lDmn59ABgpl6FDSPdDzsXkomPKy_DkRJEbMFmHKL39O4c_9YDLdR93VzvwDhTHh4wBuBEV3R-KwF98Hone3B5GVvJidBtPsnmBa3ePLmVU4sHLBrRPYdUNSlI2VXtj5OhX-W8VndR5NEJIDR9aSU8DO_coc_1VydVV09Id7Zr4Xg6DjGTDQLTDg0HbYhKeTowwLwUur35Stizv3hPuHIfiL596z1Cjp9nruVQOyczpoLPkNm9ILKEax11cWhbOiEjuOtwpFdejAe_EiYRedyMydA=w479-h639-no

Jackson höll i predikan om att få en chans till nytt liv (efter hans operation som räddade hans liv). Han tog upp oss på scenen där vi fick presentera oss kort.
Kb7HL_WGRselMfUAW88YhllWEHuvyi7hcnX15Mv6XSnOFhzmfZfHGzjQ2FMhGeE2iQ5hf5WCKZSvjzgXVFlaLnNXSlk-b6jQE2fYKnBFBZC7R_B6f_ia6dFYEzpDi6NucHTdE10sHrrQNrpNgMkT01pthZ8WJs17_cirZhXAYs_OM51iJJqXgPVs7H7g19mnvXNkm-aRTuOxciLTGs9kWoFIj65cQV3t0kLKT__lffNwNGTcOF4SXIuf1XIahgQ19FNq52XWvXK9m68RA7wZ0LyHGjdOJB2pVROLp0mAklgDsSAHSBc7ojhX4_i_WZGFrj6DjiwbGHqY3qCWxPdnBMsvEFmPoDpH9jreWPnp_EV1qpinQZjm217xbhfw7NRAI0QnaWhMLrAY5wd7S7Mr5_SPz7z1U_Y0o5IBKhbdc4VGSw4cGqLAxiF7tBicVKe_XglkJ6jLpXJiExCc-n34XPgIIsaRsjv7kSeUK8fc8qhiX6XndqG9svZzUEKctWGQs8i6PxmnTyAfHqYOidQNFAgniJb8XDTor0rwKR-1pr-NziRTGokB3UXEP4c4UJewmH16Mwh4Xmqnk9bK3P11suvRTHnpFI0eLUwMWrR-XsIhDB6QRg=w360-h639-no

För att vi skulle förstå predikan så fick både jag och Mimmi varsin tolk.
uuJLH2xa0fcxWHGOMsaDoRIKJW5SIvWlu8wB2BlMWPxj10taoTE04dA1CbQGuhOpOFVdOHabkIERoIFSqzt8t4VT9D28UnHU5fOLdHDFGeBp9OqD0WB_vOmtzQGPr8-whb5x0W9aq0fGmfciFPKXJ99iwWmSnfpAmCCreFbSAwjfwMwSaVQW1MO0RNudBM0o-UA36Qz8v6iVaYQlub1m7fHpMItKs4UeZi18aTw8k1o5IEBJ_gDKsDJPTq9KBh3_J3mWfpkH5YlGAZ5wtyQz5CJNFx3JO9AAQMp682j_2Yy090SPk8iHO8cwy8JGqNmHsbtNKcRkwnU9MB1-J7-wFCaNVvwMpj7ftLWFxG5NLwWBLC6nbcEVh75BZ912ZGrR53E__W3xkveptyPWVZ39yvHfWzYr5v33TXfDyhk7t9bVgw-5daCrIRgty7vLsYvFpLHv6N6pnrXLXd55rlhb0ee_n6qO4JXcz-jOuopqQSJ8u9nnTVCodd_zigjM7JkvHQWcp6CIh9ZJ0-H8uls3UqV4E8g4yedrJPJMkQFLykCz3X0h7FK0MNcM8s1yiWzoYLHEAmrWNW2ANew-qL5YKbpjs2pZ0nwJ5MrSk6-afpuKIYIQsQ=w852-h639-no

Efter två och en halv timme i kyrkan orkade inte barnen gå hem så dom fick skjuts :)
NVI3E_wMfKou-O6IgZXcJ9-mCcGirZLwwea_9DarKQ4n0xna8YKNDIh-Vu1D9IeUIu01gmZYGf9mO_2bog88okaHcGwveIefeK-cx_sJXZCW7zwp3cMY85nlLOx2fa31s-U0XKWz8Q9xlZyKe5VcYurXEZVlAnnAwo08JU9MwOOy4wjjZRne5yJX7jP0VgztyrRQF1zDAW7gHmolJ5NDe6z4hvhexxIj3_NxHQGgXgBJ0-Di7EfqIXov1opH32e9QTDCw5_4ubK9vTHBwT7xPwyYj6n8mxnEhhl9alNvneKJsX2lTC0kOKN6sfjtK6F3jyn9e113rAXpBrAqhqvHwp7iKoRNSdS51AS5naXTcbn6jD3Px5iGld5FXwV3DzOFRQl_2z5h3xxTkcOQMJTKM_92iR9O8KaMiFWE4xX7__TTRsURCKFQ5oaEfcE8GT_u4x7-sZZUn_2rfICg2_dxPU9tNBHU5asKlAIJx7_4S-GigjPtIDjii-9es8KT-6SMZZfWL1X4J0BzTSIVemtrvCL86LoclwHwlLi6ACh5CXk8aX-MGL1hNMSPW9hbCTfobjN_uC0NSK70q0DfZgbLcbWbqYd2Wpd3i3SnHAuZ1j1bR_h5Qg=w1136-h639-no

På eftermiddagen åkte jag, Jackson och Ronda upp till deras lilla gård. Här är vägen en-filig, dvs man delar på en fil. Vid möte åker man med ena hjulparet på asfalten och andra i gruset...
l-eulCXlJ9O3JPteS8LKUb7PuadXCAdIpAJwn4euLJ0ZswiE2IOGTm9BEO1HeP6wdsN0PMpfcY-rcM6uj9ARYzXbEXDs8xltn5HBoVz09EByK0RPrX8hUqvRlge4Mkv397vu__r1Nq0FZhvoALUKTashcR2NhykXdYtHeDv6yondjNp4OEd1X8BVbeftADTxquF1T2JCUTJdffnnxZub0RLXfxD0r-ycyVPSh_zsJFOuDIh4-JgyyyOxJoqheMXkcXoiV3t4mMXH_t1_7bj7CjEscRm55XepkjII3u-_tIT6lYApECLe5VsN6brbOgqlCAVeswnmdS6VFM1e2AKNk5OOxv_a1wR_JBZRaabh9t3tZL2RDomnMjV_nnVIBRa_SIwbA0cRPmbrs2tTHSwH8l_-ZdDgTrihOfvAG0Ds3JjmslhZ3vqinYowZSD_HLVhvTT0jik2GPYBBVflRYDywt5PPAQtEpfzSE_0E73aRoWk7uByxARnCNvkBuDmBYige-QMvpqxoG6g5ZjsW6SRJO-W9o7URWLXwxkYyaEN6mCp4jmNfYuyLqpAtK4nc_8HGpNKgIPNPRwrgzSEYBw-qPlNUgJTl_OEO1-JSjlsbwcT7luC4Q=w1110-h639-no

Här är deras hus, ett av många på gården.
rtmVJydOswnEv2AJRBm55S0vz6PnTf8ZQJJtY7fJdgGANU3qyNijjNVWNkWFPxIyS2a6n1XfwEquJ0Znxp0mZ8y4eGF0IdGgN9ClMFrI2XN9KIOdYaWN-E6yzTvkGsq7hRXthhTAHIriJRtCE_ZXaV2s0PUqWmpC5_omZqbmKqhBki7Olxp2Wv2UkDOx811IFzisou1XTZEUoOXc_s5aRQUDiY93rxB3DjYJsnLILhJZGqGqYV8o6qOKLOOyLrwbY6-seK0BMpNdB0QzlRrqcT7y8bl52APl7Up3AyxNh-K-vaYY85wzPtjj8z-lEX-DoH0RUM0yLIyX6aKrK7WRDva6YKiekN77MX9d6yWOIuJj6GvFLSZoeKNwzLg2HCOXVme-XdnWEcknMll7MpP1P7a2hkgRRDj19586u1OeYMqPx_CGEHVnVIe_e5q1BqHioxY3Yzw5-M9owLBVOUoBrHdKxgrugLTBZuKDFukehU5Tg-lTP9HmhlhH1svlGjyzvVS8UvXG7Uribfzt4hqRQSo_2SpL6hsoZo7xxz_qo_4bVT354pYal8VA9HiMikY990ufbRycw-hoprTUIv9yWKcecvChlE0zxsi258NZI0ABKPs6Vw=w1136-h639-no

72 kor och 2 tjurar.
N_ov8DF3nt6483QAYibXbO5EkwdPDdz5sJinIqc5LrKlgqv36GDkfCjdk_a2gLM2nVt1J0IDH8XhMUlu_tFJ73102exQsTmdtqDjt9eXmE3Mhlle9od30m8vjtOnMj1H5ocKU04Bxqr8ERNylfAmRI3-j9HHRmKCg-6xVJagPx3mtbKXe6rzpQWO9keHKgq_lHaV7dlrUnvCMkyyBymt6UqzczyWwJdtgWf8h-vmxtWN6EhacNycrYysdXjPWgNiDKO4KeAO4BxB_wh2e7tE6XDKzU_BmolGsm5hABpoX3yiftXipy_sZyucM3YLJC3bsgJFTOxL2BAMUO1qneDWKdrCWH0_zyk6RmxJYu_2vWyWtNZJjnIQCnefZulUXmnKRPxqTiOeMhcK_5m9cfaKBdQJAAIUWHrjVpuDk-XTKqWn9gBVZNDmy2q31DknIBCJEShSfjSdWqHyLi84P6iGfH2SLXGlVtn97vH1qSWAtnx6O79eMozDZKmbR0EfIx0M3EqtM8subxbD2P-wEn9lYUBk2sMqqTbeELO1MSgyluYK1X85WtXXs3O5RtcQinnsgGMVwWQS00kA8X0We2SNyzLAOeUO9URXjb1IEvAQvXE80rpX5w=w1136-h639-no

Odlar maize, egen vattenförsörjning.
Hh-4xjfTcBh7h4QTVqR2x-mnmF1IxaLN0e8aCfyjkpBjw70LoYPwaEJjMmC4KTaMqaypReHLGkj-XTcdDd8Sh32OsNUuRTXxea9diEEKKN6J-lT8keLoSmfjePZuBwF-Drry9LTlRQvS0PoL2JvA_JP0Zf4CHypTpUX4H_jXT0GcLyGXqG769ipO6o26KwXuIJtHohV7A2ecRX_STOxgOnTnVbQZAaA0HG9VjXYejArgypEKbjHRj7p_eCHjtGZXbJND4y-CbGVBvW3H4YE8mGRwHDdBiS3ACX-jIAkUUpmUxShfAf3Pty3vgFCliqjHBHjJ3JrAqPfgCWujBpMViQdghJe0lPYwX8zaMTmfiRfsA-njMH3kDrNAEpdR4JZ4cSOBtk3GnYt0TGBgfbw-L_BSLPwrdzy_VBRE1IRhGYHVd4fgtw7YTfz2LsOHhNY2OvwqB7JOBkb8u_Sr3HSvIxgjjYZ70BE0hDu177hT1uq0FVMNWvszJTDbJfW6pJxRkKAseUhtwBOIPbeEsn3bFuOivlKBYOwx1IPuI9dLeD0kh8e8uWdScWOFYbnWunA1a45mrDtkoTqPJbQGs76wRSUAAw_wfdFMH1yVCU65ztKn9TH2Cw=w1136-h639-no

Jackson i kyrkkläder i kohagen.
2bI7vVuGC2H85FK5O6EHF0HjTXb4XGKdE4VBBOq06A2B7q3tsEJBdD1yzzqBuNyOl1wI9XYSB2jsD9Z7-zaHsh_mwtMVHz0cVVA27tRhiHLTSM6Q5S0V27efEFE3g4595_JtqC68hQze7Y1RPTouCQfYvh6us_F-ym1PwetbuFKgDqomSA66huXZG3Y42IXLW0S0iTtOuUyO7YuUS7JSEL-d_fAU68VONelY9L8M_MyJnPNEO1dzzidN1ncwp8BE1m4dTT1hArixHJJHgXW_1htoOW2UEkTc7QmRKz2WXv6pvOuKbMmbxLW-wI7Tuo0DLjOgxgTz67tMdY8IWWwkozsjrBwONjoeuhQKWw_GWbt5KH392uh75bqL8hDLFQkmdHlMuiknYXE2iymq2rMk13cuKifw-MO_fB4LUK_slmpBwvOHhs8Jrq_rAILAuekPkePYPqAmR2IfMDSurxGXhVjdoWIa3MNryJEQBtjHP-TMXTEe6Vx_1yPSz6RWIpRO8hM9u4b-cqEKSGGOL6o9ypj2M8SlISusYEAs0J9Bi28jISP6VwnuaWsGsYuBKop81J4GnlPZduW5e7031GLIogoKIG_q93w_31GOIFZw-XpHyofC8Q=w1136-h639-no

1kSsKfeZZERq47Xicfy1nYrGJ0OCVZ5gILQ59RwqJP5lwd66fQJS_weH28FjbbijkVVRO-DwscH9ZsZKn_GMW34F6SiLc4C9QQrh__9OG7ub-llNAuorWh1C5aIZdByIeFjKWMVYEx5m8zxiAfF9avPadKtBtq-YKAVudYjp2GkMrkkcp5s571JnvkmBnHn9-8xQza1ujE6W7bHkpIIkS-hD9rWZ7wLX9Y4pdKH_f28Kfw4rQbcIGL5vmMNOI7AFF2RUBYbC2YIl75tPMCXVXxXZCn-kMNdxdMYSzqeIIpQl9zWinTJgc5mZdpcDYu3HtfX8-NyqjoIASSlrp5zguR5VGMJgdM2eqtlOHLVZbIjL6XlIWisb48pVtw01bVxkyF1z9YH30qx9l_TMwpaYIjbFn58aqYtQJmhJZf0AMsSvzBugZ2lVI8hbdcoxnOG9OLWADd9NTI67ebs0KduWavwUdg9fOg1ApeBS_KX0kWIm5xMZpYLHjp7oNtIUeEJ-JyuXPjmE8jjVp-bTw0E2PNA5Vvdwtcl5UswxmMyHSXc53SNDo391PqnuOjGQT6e0odrSC2bzVky-g13s1x0CMg9rXCjXby2MPQktcelHYsbMzHiWkg=w1136-h639-no

Arbetarnas bostäder. Två av de tre husen användes eftersom dom bara hade två filtar.
f7CwnQv0VWGpanf_haoSmjEDhS7qRJy01OsCQsXi7cM-rvma2vipAG--q09TPwBZc6Ja5vfJDD384utdvLe8VDpYMmH32YwQOS4FSS8Ql0qmt_dZy-vvIGdpgDSkeW5zMqJoJmEWG3fIwDWgyKinsGeq5FtiUMBerw7-rJDS0gENrFbqjTPGnDjoGzg92yLD67Uk203DvcThf0TxguTNDNLq1olEkfJjahw4aIp-OnGDUUYrVU0ih81QoJxZssfYZD5pGiDQh3zyjH0jQET4D63XvnufzUZQmxhVKGrB-c-yQkQJSqyhPsVJllVf3jbUtO8Kfw3Y7WMualEvkDuLwIrx3idl_svDFR-r7k560BxH_ybo-rPiz-D5AZ_TG-xwBGwmKsstnYMtHXLZUA2Iy9mLb4LN3qIqOncyYQZ2PpddL_kP0JbqpLdLcLefic3gBcqCyKRGJ-Zza2q_TLuBVbiYbt0Wgo86ehJdUDLAqdgEwVTmGezlHlRe8kZbGB5elNOiAyonuWbY5RVFNmmJa9hlftpEj-m_6JHwMl-gxAY_pbMXc4K0vEq30l3SIDQropAJar_KmqeCJ8PYgdRUTyZiA7qyE8GV9pwDs3EVgR0GTTPWzg=w1136-h639-no

Sista måltiden tillsammans med gänget på måndagen, kvällen innan avfärd till Victoria Falls.
hUxvYmsXLtF0StCfgWIh2L33HoUeYr0BJ71DWBOztbalVidLymdD9-iBBfkzhNOeILHn1pjg9-3b_EW8yEL-e1Ej9G0Sx7BeMLe_UeiNkQhz-SEe-hqgzgIpe2JriixO5bZoLfaF2f9UfnpCQfiuB2zNMiKW-XNqH2czmhZRXQGHtJMUlr4x5DDnYPwJ7tGQKeZ0HUfjo5g282cmWM0ffg2gV0L2Mv6Tjh6P4oLlMOo4FDsi5sP6PUbMA0a2H6Wkni7nlNJO_sJpOEztJM7s433vCbSIaVSP1gh9ZaQPCyJc2caliour5O9b1lQDyaL6iAlcn0STcg2uWduC5KZtjrlGg0rbo0XBGDSjRWAQyKR5SpGv9Q0Pe1AGaV4B7Aj8ye6LxYWIABIZhVYG_RKxcXMpIUd59LkS2A55pr8c0ZVLtqdG_-axmHybLQoKITFZyzzDwk1epqb7wXLDhGsxXujQFDref1wl6blbBv3J9OtCWBbPnVfynT1qx8_sr-LO3Hg6wZR7osGsVpvJn8jXFsIn2RNHI1_vGpjB83hzFoY50zWTbO_LVcnwbJldDDUYqVmcnUmGB_k9wXxm7DdUk0FavBpeDzffpF4NfWV9l3xcUjNBPw=w512-h288-no

Tisdag morgon och dags att säga hej då.
WY__uPukI_dpufOSMMgnuEpgaV87XjgVzXjfaUBslGHrcAbnB4-QFL55pOWVJ0rTK-dPHt_1wBEXSNOIV5KWr5k24Jl6_WnANEtm-E6lwZfXqLp8Vv1qLO-npMCQRKkg-k_-tkjzdOhVbjjskQbRXz5YtORbW6_MgjQjdZBMRRLhwG6vvaNZ0c_d7oeVPVzohT4pnWzFbbzMJqlB-c0KYOZGxWTwXU0SNu67f_kOPKMpsFZWqmhDzJaa_XTrvFELApIUwKS4gklc1h9M6CbOQ_9gD4yadeu1xA3rTjAP0vyNN31yheVRd0xSECrTzT23cdv79kW5ka0Pari_KsTax72BQ3u08ogWnAohFel9jdL1-mZGyIfAxLnhA5wpKvlJV6kkEVBgvLQ3bCYpkKhSp0gHuF0KNpA3trF97maGaAXF-lsZsGc8yCCGeRHG9g2HY2gCm20jn0f4QqQ4MuNT9emNNfZCs3DzUc8epSQ1SApraXL7W7DGMCA2IlFKMRZUgc4-qfGIlRsQyzcygn-cOZdmlxq17APLWeX9OuFuTXRMtzKGZayNtUPpA3gV2wtbVPQt0hsX3nHNy-zKx2gpqEU21s8ls_Ib8qQ8qpfWfMm4EAyfHQ=w1106-h639-no

LK7oxp3jvDERiBtxoCw5kdblxEunKT0lvWgZKq-7tRHcg2mB1dAOD-OhC1uk9cG_zKgV0r7W1y191Rdoshquagg1g0oR2uvMwG6RJQq9QW6EcuUjsA-MZii-zdW2Xs-yZkk2LOVQ4XAXoky-Dw4ZEt8FGei7jwTIAjj6jPEw2vZAY0EXucoV0AEZzgRrhNUajQnQrBDRL0JKYbG0NLuVK26jAXHXdwKZ1e4vl2nVq31lIshALeVKV1V83gBy9JvvUNQeayhwKqUYTpQ6tAkMTRIFd1UPktmYAGcNJOw_7LiFPn6gVAez7wBrdrGq83DF60MKF6qzdoyGSdtsFzJtQsb0NeZc628fRXbWHFcTD6DrH2xI-lqxit3S4NosJh0nAtQGewaoE4rcAC92Xg6_JI_VmoqTQNdT05EFd26Q6lR7GvEmfhR9s0et73EaPWpAk3igx8xm9wEn0fK59V4eXKmO0lLPiVHkvJ0gNjdZsJxurqbzX_5zOcjBmXTLJet12HcvUcQkaKnWSI0h5ZH9R2WAWbToBt_1t_AEGwSTrN0OCCT1OTqL6guK12vi8WtLDSPiFJEZClpe9ldT-Cup9gj6axGUh4ilc5VowWOH6ryhEsvCvg=w852-h639-no

Vi hyrde en bil och Jackson körde oss de cirka 40 milen från Bulaywayo till Vic Falls. Längs vägen passerade vi mer än 20 poliskontroller men vi klarade oss från att behöva betala någon godtycklig bot (muta). På vägen stannade vi till vid en byskola där Jacksons brorsdotter jobbade som lärare. Sjukt fattig skola.
IE3MupxLhD0ZmYISxHZ1Ad-LcHEFjS4tnb_sgZxKBED4Z7c9zWroNJgL3GYnkEaD-mFke1dQk8kxRw8PBJpFKJL8KXTAaryQeWtc-Wcj2JQEnQl0nKlE-AfrTk8MeQwPC9JFQifCdeOHoqWCH_J4Ts_p7rFCDjD_Hgd2gI9n_5OI2tGH4pUSPKcoMk2Z312q76vz1JIg3XsF_0pceFOgZV1s07VFu7WblbadqqrA1lAC1tfVwqN9O4vQOs4xkAYbjdYpyOklYozePK07FpD9V4Xoc9iSspawE-0BzOUqxt9D1_hK3SlZI10tHMYi7GT1smdjb_3kdhxlUByITtvKoKajzUriiln5UpYvbseYmWoHhGzpu39Tan6mMyxDRSYEw-5s2A0FJL6lfY19jwlhKK1LtlsX1mVgU8SjsVw5XK_crfzxyxjMlxT-YsIh_yAqQDABpm8Jv9YNuccb-qfd1bOhT9HNu0HHIrM_zzlWm0qiy5FipFmN1g_VcsiM30qg6_euyasyubJOMdwKeYQhAOyIzzfq52Ta26dJDd91Z8WRpAnv5TqFSMRcZhO6dqMdbOjmrE2E7qgD4BLR9U3gx2Dg40T5LR9bl58A3BDhoyZPPgrinQ=w1136-h639-no

Lärarna. Brorsdottern andra från vänster.
xWVTxhnhgBWSJk9uHcaJqwBx4S7ZwYpGZCP1USyniem0YbpvbU-vMt3lKCYxX3qJ5CnbSFstExJs0rrobFECuY_HRZMu5BgVZL6ziqsi2KrRWBz335r5vz_xbkn-UGeCCb1V4tCPlUZa6UAJbEl-LA7hFQG8ghmn8yeHUzzkrcJ-15uthay3kE5_FOMX89Jk5eGAzWQzbE_uKb8kwEJ_KjtPlhI2QdgPJ6T9-dRaKpbulJePMXtV0Sy3ordC1m45KpMG5QQVdmzYlksCFcTfFthOe1m9CPe0n3YjnW2cCc4Y-Q5V88eoGjtRHPtmdqCbQfqSH1Q3egqJpD9FxLT66Nt7K8BdpO94Fdt02yOciXx4Uq3naGQw7Ttvt1ZrQRhBuGyD_p1Q_u46qX9mdfkruh-bvuKWvFk8Pw-GP2QkUmC1oOrWsFdzpPblzx6-v57wRbnsJ5znica9yobsrbegHawNVs9vXjiXcBmeCSIViX_vPUKsFLn8ICiIy50RfbRFG485yVkKy-VUu_IiGMTsFlBYYT-XBhGvaCRAIsUvPtDde4gKDQLDhD4C-9tKS5GNn7o-AiNW4hgc7XhkxirQT333mJfKwlLPEzo-dCAMuyW38UI5SQ=w1136-h639-no

Skolbyggnaden var en gammal gård...
77-EePxFOIDdhuEBOum_S27DHROySpObrdKLOOLM6fdHvLYKPYowIy_3rQHTpRa7NUdlxcWA9lTnMzx1gRElp_LLFCBI9NsRKL3JYNPAXdInX4uXO8oMr9YaBT2o4IYYJYisPp6JRiyZpZhOdKq5xvU5DpyPRwPqi-Av6Y7JHhDkAnt0adqBOGvRrP2_5hY1ddfnlYBp718nZFDWDhvOGJaqdMV8AL_zeJvhK6NT97pvUhOLOhfP3xl8JD-FklbEE6yEi2Xv31cSosvEtGabgL-SCUjy0qIjOLgChZN6UHrTWQydjpDKhYpt8G3R31qh_OWyF89IGJmCAUlOmQSFTasuZcGkwqNgfvLhH8ARDu9HJOhXazEpGoEC1tR-PGPI971OnoybB0H6WfvKbsDiARq_YiNF9kK4cglmOL-Y-ANvg4Fzob8ftE8QGY_ZOSSnQvomADxImcNVguAZN-l1WtoWHO2X-PrVeRdmjHniD1gGW-8wy01JTfAgs9Pzch9L537IZX9eF9iGY1GrwE9QcqeqLjyrFQkH-dUiD33Bfm3GqXBzyMEdCgzFEmc4m4hjaaVMkUt_uruvaQu5vXPKzrq5m7XAREIyCq7eMI-tw-fk0v-MAQ=w1367-h618-no

pJJKJzuzoHWEUJQgFGfWfoHdNEpm48cf6MfFYS9A7OLVIuIfoudWNmDKVRNrPk3Z2dRekJQDYgHpUAFGy_T7WvOY_1ZQKNUr9Hi6zY_fnJbbsyKNF8pEjUs2fg1mTN59ZHrXLwcXolifM0TakXpuKrUn1XP2h7-5sqVoC7UBuOV_W-Lj3Eeg0Gyee62zRBTBwrXacPWYtbBcZ_RP4ZfdS23I-7_IEst-OPO0BU6UBw1SUBMkTwXZFR1mEclE6qSe4DIeYm04rrqkVqtOAnkrGfOeVBC8yWFjML-PkhOhuoaooX8G5ddoed_31vIwkeIms0IADhGSJoHpKVP6HOcM6mKRxH6RbSyRY-ioyVQgU6h9QUV39-l38d73pxruVKI-56sausW1uoZoNMDUvEtcheT5M43M1kBk96sRIwk257sX0KBOAH0PpJumGaSV_RxTmTeHhM_IY1w2YcLgo7g7aDzfibBahPJhSCTIj37IRxsOJnPwJ2CVaHNiRyt7jX25eYbI-rk_vPp_6x3-sG5JkV4HabgOiv1OpaCuq8s-xFSXFG7-t1Ne2J8h1ZN4N1CWeeAzpN6bA_802r_PyLkLuNn--dC-o57TUCRcp0B42Vjb5xIaAQ=w1136-h639-no

42 barn i ett litet rum. Jag och Wilma nummer 5 och 7 från vänster.
W7j_hXn8nWzZHmGTNsUOuN8BtOYeeuv6MmjHrItpI77t7vnwtDY97iz22fcsJhicOf9NCexKEQI8zj8MWu00GVZdKC7hgvYvAxiWtrxKtOrbJPZxYADNDlbZJhv1MZmYy9nKvrPFARuPX6Tb8_OVyklWkF_7hVyXZcXWEDIgxFTa87B6Gn_VNsY_m79EQeCgTXH77_UDGZZZDdp95wDZ16cPfdDObXaXgGa2yudOqQphtEQZNEK8vSoxJUBfsGKUrDPkspAeeiYxBwAK1IffJxhpEFap7jMP6WST3EDJrGAauldTPRiIDDrMdGk06vlkmgqNObTqVSNSxBzzZdqECSSC7PjFSrWwNMP2jzgHGVgJUAgZevdOPAX0_DRsZLcw25RNagnDqsD3b2IyYMZ9Qvna93-RoRwzyE2yBWsTAf-YmT3uJKc5x8wdmXWxABn6oS0pQ5Ty9lSFDf0S-FDOPPxXaJerc1_8H_RtwpgHLnsEleGapJjGB3AEWyJN2Z3kwtHEk4U_1fkf6oMbxhWbnObCYXJJt85bJlsCZBdZANoFw_kRrk93va0tsY1TGlg0yQ_uZMGoBMMuCKG6pXJqzJEXvFpR3R2hZ2vtdY8X4wUNztjxxQ=w512-h288-no

Typisk syn på vägen. Ett litet stånd med grönsaker.
HJPnH_yrm_t-i9agL2Sn3VmMXHbIbE2UkU7FLwzvhZ-kw454zRC7VDVUgu8AVj2ZCtW2i75Mr9nnDndiUGvMK_sTitTe7odLVTHcUoT9chuHu_6AN8yQysgdQbmenZHnXAexvSC6jCwrmzHyeXjOG2I5yvh7itY5XvDrtv5ICJ3HjPCI4wApRYXsDAZjnjTd9fK1sYnhU2Q5FNNbcbAp5wMBI7Ipq-ViaPIc71khafkzNYHDAMi2UghQGJld49X0Krxs4Vw6ParvdPFg1-qh4Ei9TdAhBn7uG7cFPzQO1zxQesdpchQFIg-z_g2ElXSUq3XDUd-XQXQtRT-QGU39ypuzp-o90ssed_0OcNMnNrASQ48OPM-w1u_C2Y0p5vOp_3KSNvXF2iekJbrPdlSKmNRB5xBBGnEwTpW0MIZ1plTI4v7VaHekFhourj80UcjWtAsx0gPMQGNB0rI-3-5ywNO1ZkQJSTNoEaNTY8h09nPVtB-prVLlVfopmYXBvYAcqwSJUrmG5tmDoldxhflZQd7qViHAKe0RxK4ttC9LaQ36krpVs4YVxxo_aYXWf3qvbGnFHmlcw6nZZ7vnjP4-z2p8cYsaUomEwWFPoacPoG7a9DLmXQ=w1136-h639-no

KimdWcyZCIFU66Ra4-uVh_ENJM_8MOSwLNls1N_xlao7RZT4lpg6bPmOkzt8E6iXhS9ZNbwGSEu7METQQIlER6N0rR64FPMW54_NCB-wOmrJQELCmOlx8xzgwyvuIbuWDypppM_NWLHlNU7m0BckD4biKJvGefWRC0lQ4QGQAoo-AEx-cDyUX4bLsUnak04N5QKPvvf2QL9kYPBgaYnT_aRHfDMyxscJb9zAoSbwtnhv5UsdjICN_TlFqFfO8C1oVHfYlGGZaubEtsiP_50o1yOR5_VzsCbIRtdwUO63Cnjjk92ezV_xhd9E6_x71J2vSUcyc9A13tRFi31kyIz30dJcxF10qSIRBk6lxA0CYyABmgUeo_HQrVf5bssHRZgjbG1PL0frLYJpjVciFMNXFZ-H7AuLXaJuADVKZW6WW4dhTdx-0fpneMI9c9afEWzIUtP34JHDC7K9byOEmImPe6AmJQ6P7jGZssvCwz6ragmU9RllLdjUjsY9_W268p1HjM-fvN2XGoPoU7YPrO7Ttlj7E30RKRJxsVcqgqFzrW3pOAFMfxnz5-Dx18h3V9AchiiqDZFNdAerQcaQT5BOeW_NQJQTrHG51dc7tLrXVdA-aFPMrQ=w1136-h639-no

Picnic på halfway-stop, på väg till Vic Falls.
4byxHFAjFKvbjBmNFLwmXnr7ZSVoVCCdEeeVaEs5isj6QE73GYXpwnJouN5CfbzntVWWSBpX4LkM0JKfDJc94Y1f2p6TOPslGI4u8FkvdLLE7T3ztb9ckatmmDfuPY_66sx7hlW7yrsc1Zrc305rOtB_AxUW3X59m3jOU-Am70SWhS43MJgSmZNFQ6-TeI24znaJuCuAQ589N8KphVGyN7MofB8haUIMjyxVdGkeql4jekX-ePIwG6mbhlER_a9SkPzmKtbXCZMPCZ1ewGd8ESoTLebNwKvXl1_qF2oQv_IAAemy-E_eOtKY6-gShWLBEvX63sAc_CsqkkJV3kTda1kHvcHSnvOLxAuZDonvQFRr1TkML6ECf6yGXu_n__AAiR8aOCBUg-VqaJ_UXbDqjkIX7QeabFQ2IIutoSN5piziz8FRysBYG6SCbavdyolbmrnQ807cNgvYJhvtLhf4H7moPJ2IYN1BiiPEVwAHe8OxMw58UciNJoP8C626FElRDXtWw6J7rjUt295o1yLz21iVakskqX8ZniFtZjCvvU0WHQKDByuk9k20hwYKusYxTKmGa7IiFX9AQojZ5i8boCvUApPtPmLmqA_xe9uv-pPV_0FJZw=w1136-h639-no

Posted by Stefan Hök 14:04 Archived in Zimbabwe

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Mycket intressant, bra resa!

by Sandra Lee

Sjukt spännande läsning! Jag och Lisa läste med mycket stor behållning ?. Särskild kram till Wilma från Lisa

by Mirja Högström

Sjukt spännande läsning! Lisa och jag läste med mycket stort intresse. En särskild kram till Wilma från Lisa ?

by Mirja Högström

Vilken fin reseskildring. Det är så häftigt att följa era så vitt skilda upplevelser! Jag och Bella sitter och väntar på gotlandsbåten, inte riktigt lika äventyrligt?kram

by Moa

hej. jag läste just detta inlägg för mina föräldrar Lena och Rolf - Rolf hade just funderat på att åka till Bulawayo så jag trodde inte mina ögon när det visade sig att ni var just där! Vi blev alla väldigt nyfikna på hur Johannas familj känner den här familjen. Och både jag och Roffe vill åka dit.... Bella tycker att vi ska planera för er välkomna-hem-fest! Stor kram!

by moa

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login